1750'den Fazla TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ! Uygulamasını Yaptığımız İşlerde Projelendirme ÜCRETSİZDİR!

Prefabrik Ev Nedir?

Özel temel gerektirmeden, uluslararası standartlarda inşa edilen ve özel ses/ısı yalıtımına sahip olan evlere prefabrik ev deniliyor. Kurulumu ve yapımı kolay olması dışında hem çevre sağlığına hem de insan sağlığına hiçbir zararlı etkeni olmaması dolayısıyla da tercih edilebiliyor. Depreme, yangına, sele, baskına, yıldırım çarpmasına dayanıklı olması en dikkat çekici özellikleri arasındaki yerini alıyor.

Ekonomik boyutuyla da değerlendirmeye alındığında, diğer yapılara nazaran oldukça cep dostu olan prefabrik evler daha çok yazlık, hobi bahçesi evi, bağ evi olarak tercih ediliyor.

1600’lü yıllara dayanan bir tarihi olan prefabrik evler ilk olarak Amerika’da ortaya çıktığı biliniyor. 1976 yılında U.S. Konut ve Kentsel Gelişim Departmanı (Department of Housing and Urban Development) daha çok HUD kodu olarak bilinen ve prefabrik evlerin ısıtma, elektrik ve su tesisatları ile tasarım özelliklerine belli şartlara bağlayan standartları getirdi biliniyor.

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler de en çok “Prefabrik Ev İçin Gerekli İzinler”i merak ediyor. Her yapıda olduğu gibi prefabrik evler için de birçok izin şartı aranıyor. Bu izinleri ise arsanın bulunduğu bölge belediyesi veriyor.

“Prefabrik Ev İçin Gerekli İzinler” detayına girmeden önce, biraz daha prefabrik evler hakkında bilgilerimizi paylaşalım.

Prefabrik Evlerin Özellikleri

-Kısa zamanda, hızlı ve çabuk yapılır.
-İmalat fabrikalarda yapılıp, montajı kısa sürede yerinde tamamlanıp teslim edilir.
-Çevreyi kirletmeden, tahribat yapmadan montajı tamamlanır.
-Her türlü yerleşim ve kullanım amacına isteğe göre uygulanabilir.
-İstenildiğinde sökülüp yere başka yere montajı yapılabilir.
-İsteğe göre özel tasarımlar, modern, estetik, yeni projeler üretilebilir.
-Vinç gerektirmez, ürünler hafif prefabrike yapılardır.
-İsteğe göre değişik seçenekli malzemeler kullanılabilir.
-Özel temel gerektirmez, verilen projeye uygun basit grobeton yeterli olur.

Prefabrik Ev Yapım Aşamaları

-Zemine U Profil Montajı
-Prefabrik Yapının Zemine Sabitlenmesi
-Duvar Panelleri Montajı
-Pencere Kasaları Montajı
-Pencere Montajı
-Çatı Baş Makasları
-Çatı Makasları
-Çatı Makasları Montajı
-Elektrik Tesisatı Çekilmesi
-Veranda Yapımı
-Aşık Montajı
-Dere ve İnişlerin Montajı
-Çatı Kaplaması

Prefabrik Ev İçin Gerekli İzinler

Prefabrik evler de diğer evler gibi yapım aşamasında ve yapım öncesinde gerekli işlemlere tabii tutulmaktadır. Belediyelerden izinler, ruhsatlar, altyapı sorunlarının çözümü, arsanın ev yapımına uygunluğu, nasıl bir ev yapılacağı, hangi firmanın seçileceği gibi birçok aşamadan meydana geliyor.

Prefabrik ev için imar izninin alınması gerekiyor. Yapı ruhsatı almak için belediye veya il özel idaresinin imar birimine yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat ediliyor. Dilekçeye sadece tapu (istisnai hallerde tapu senedi yerine geçecek belge), mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli veya yoksa ebatlı krokinin eklenmesi gereklidir.

İnsanlar tarafından konut ya da işyeri olarak ya da tarım ve hayvancılık tesisi olarak veya bunların müştemilatı olarak kullanılmak üzere iskan edileceklerinden, yapının fonksiyon ilişkilerinin ve mekanlarının plan ve mevzuata uygun olup olmadığının, taşıyıcı sisteminin ve elemanlarının yapının bulunduğu alan da dikkate alınarak kurallara uygun olup olmadığının, elektrik, mekanik ve çevre tesisatlarının bilimsel ve teknik kurallara uygun olup olmadığının, hem projesinde hem de montajında uygun imal edilip edilemediğinin idarece kontrol edilmesi gerekmektedir.

Prefabrik Yapılar İmar Kanunu’nun 20. Maddesinde yer alan hükümler uyarınca yapılar, imar planına, yönetmelik hükümlerine, ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılabilir.

Prefabrik Ev İçin Gerekli Belgeler

1.İmar Durumuna İlişkin Belge
2.Yapılacak Yerin Tapusu
3.Harita Plan Örneği
4.Eğer Yapılacak Arsa Hisseli İse Diğer Hisse Sahiplerinden Alınacak Muvafakatname
5.Prefabrik Ev Projesi (Yapılacak olan eve ait bilgilerin bulunduğu proje)
6.Yapıya ait diğer bilgiler (elektrik tesisatı, su tesisatı vb)

Prefabrik Ev Hakkında Bilinmesi Gerekenler

30 ila 70 yıl arasında bir ömrü olan prefabrik evler, kullanım ve kurulum kolaylığı sayesinde ilk tercih edilen yapı türlerinden biri olduğunu öğenmiş bulunduk. Ekonomik boyutunda da cep dostu olan prefabrik evler, doğaya karşı da zarar vermediğini açıkladık. İmarlı ya da imarsız her iki türdeki arsaya da yapılabilen prefabrik evler; yazlık, bağ evi, dağ evi, zeytin bahçesinde korunak gibi birçok alanda kullanılabiliyor. İş yerleri için de uygun olan bu yapılar, birçok farklı firma tarafından hazır ya da kişiye özel olarak satışa sunuluyor. 50 bin TL ile 300 bin TL arasında değişen fiyatlarla sahip olan prefabrik evler ile ilgili detaylı bilgileri, prefabrik evlerin yapılacağı arsalar hakkında detayları iletişim bölümü üzerinden irtibata geçerseniz profesyonel uzman danışmanlarımızdan destek alarak öğrenebilirsiniz.

Benzer Yazılar

SerVilla’dan Deprem ve Afetlere Alternatif Ev Önerisi

SerVilla’dan Deprem ve Afetlere Alterna...

SerVilla’dan Deprem ve Afetlere Alternatif Ev Önerisi SerVilla firma sahibi Mimar İdris YAĞMAHAN, “Deprem kuşağında yer alan ülkemizde güvenli mesken alternatifi oluşturma adına köylerde ikinci bir ev hazırlanılmalı” dedi SerVilla firma sahibi Mimar İdris YAĞMAHAN, deprem kuşağında yer alan Türkiye’de güvenli mesken alternatifi oluşturma adına köylerde ikinci bir ev hazırlama önerisinde bulundu. Mimar İdris YAĞMAHAN, […]

Sınırsız Tasarım, Güçlü Yapısı ve Uygun Fiyatlarıyla Kaçırılmayacak Fırsatlar Sunuyoruz!

Sınırsız Tasarım, Güçlü Yapısı ve Uygun Fiyat...

Sınırsız tasarım, güçlü yapısı ve uygun fiyatlarıyla kaçırılmayacak fırsatlar yaratıyoruz! Neden Çelik Ev? –Öncelik çeliğin gücünü ve tüm olanaklarını konut projelerinde kullanabilmemiz hem değerli müşterilerimiz için hem de üretici firma olarak bizlere büyük avantajlar kazandırmaktadır. –Özel kalite galvaniz çeliklerımız ile dayanıklı ve uzun ömürlü olmasına imkân sağlamaktadır. –Projelendirme hizmetlerimiz de sınırsız imkân sağlayıp hem estetik […]

Köy Sınırları İçerisine Müstakil Villa Yapmak!

Köy Sınırları İçerisine Müstakil Villa Yapmak...

Köy Yerleşik Alanlarında Uygulanacak Yapılaşma Esasları Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile müştemilat binaları yapı ruhsatı ve yapı kullanma iznine tabi değildir. Ancak, yapı projelerinin fen ve sağlık kurallarına uygun olduğuna dair valilik görüşü alınmasından sonra, muhtarlıkça izin […]